Професії "Кухар", "Кондитер" необхідні та актуальні в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі. Сучасний кухар, кондитер має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам'ять та почуття міри. Поєднуючи чотири основних смаки, використовуючи широку гаму пахощів та ароматів, майстер-кухар володіє таємничістю впливу ароматно-смакових компонентів їжі на емоційну сферу людини.
Розповісти про свою професію, розширити кругозір, показати свої знання і уміння допомагають традиційні Тижні професій, які організовують разом з учнями досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання училища.
З метою формування пізнавального інтересу до вивчення спец предметів з професії "Кухар", "Кондитер" та в цілому до кулінарної справи справи, підвищення пізнавальної активності учнів, виховання любові до обраної професії та мотивації учнів шкіл району до вступу до професійно-технічного училища № 34 смт. Коропець з 20 лютого по 03 березня проходили дні кухарської справи.
Кожен день був насичений різноманітними, цікавими заходами, які в повні мірі розкрили суть пррофесії, її властивості, специфіку, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченні навчального закладу.
Під керівництвом майстрів в/н та викладачів відбулися навчально-виховні заходи такі як: "Вареники, варенички мої", "Шедеври кондитерської справи", Український борщ - візитна картка українця", "Піца - італійсько-український шедевр".
Завершальним етапом заходів присвячених кухарській справі була загальноучилишна лінійка, на якій підведені підсумки проведення заходів, нагородженні найактивніші учасники, відзначені найкращі заходи.
Загалом Тиждень пройшов у піднесеному святковому настрої. І не дивно, бо їжа, за умови майстерного приготування, приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров'я та довголіття.
|