Хімія і кава... Що спільного між цим чудовим, дивовижним на запах і смак напоєм і хімією? В чому причина захоплення ним безліччі людей планети незалежно від віку, території проживання, походження? Чому цей напій є найпопулярнішим в світі, яке його походження, яка структура кавового зернятка, який його хімічний склад, що це за речовина "кофеїн" і який його вплив на життєдіяльність організму людини? Чому кава є небезпечною для людини, але чому кава є ліками? Яка країна є безперечним лідером країни-виробника кави? - саме на ці питання прозвучали відповіді на позакласному заході "Все про каву" тижня хімії в училищі.
Виступи учнів супроводжувались демонстрацією виставки різних видів кави, способами приготування її у різних видах кавоварок.
На завершення заходу усі присутні в залі посмакували свіжозвареною кавою із тістечками ...
Виступи учнів супроводжувались показом слайдів презентації "Все про каву", яка проектувалась на екран через проектор. Захід підготували і провели учні групи №23 по професії "Кухар; кондитер" під керівництвом викладача хімії Мацьків Д.С.
|